MILEVSKO – Dva zápasy, dvě pětigólové výhry a páté tříbodové utkání v řadě! Fotbalisté Milevska jsou poslední týdny v parádní formě a pevně se usadili na čele krajského přeboru. Po cenných výhrách se soupeři z horních pater soutěže dnes roznesli Třebětice, tedy naopak jednoho z nevyzpytatelných soupeřů ze spodních příček, kteří občas dokáží vzduchotechniky potrápit. Nyní ale rozjetí svěřenci trenéra Tomáše Smrčiny neponechali nic náhodě a k vítězství vykročili rychlou brankou Huška v páté minutě. Na něho pak navázal ještě Kortan, hosté odpověděli před pauzou pěknou střelou z přímého kopu Filipa Nehyby – 1:2. Trochu opaření domácí si pak do konce poločasu vybrali slabší pasáž, ale po přestávce zase dominovali, předváděli pěkné kombinační akce a přidávali další branky. Jako už tradičně pomohli také náhradníci, kteří pravidelně větrají unavené obrany soupeřů – 5:1. O pět gólů se navíc podělilo pět různých střelců, Petřík a Kotrba se trefili vůbec poprvé v sezoně.

Pro Třebětice mohlo být ještě hůř, ale Jaroslav Hadáček v první a Pich ve druhé půli hlavičkovali do tyče. Za dávno rozhodnutého stavu ještě nesmyslně v 87. minutě zajel střídající třebětický Švarc do domácího hráče a po čtvrthodině se poroučel do sprch. Jedinou kaňkou na dalším vysokém vítězství Milevska je zranění Huška, který v páté minutě otevřel skóre a už o deset minut později musel opustit hřiště kvůli problémům s kolenem.

Příští kolo sehrají Milevšťáci opět doma, tentokrát v sobotu 26. října od 14.30 hodin přivítají Rudolfov. Hned v pondělí 28. října pak hrají čtvrtfinále krajského poháru Samson Cupu na hřišti Myslkovic (I. B třída) od 14.30 hodin.

FC ZVVZ Milevsko – FK Třebětice 5:1

(2:1). Branky: 5. Hušek, 29. Kortan, 60. Bílý, 80. Petřík, 85. Kotrba – 39. F. Nehyba. ŽK: 2–5 (Bártík, J. Hadáček – Habr, Trávníček, Havlík, Solař, Novák). ČK: 0–1 (87. Švarc). Rozhodčí: Krčín – Bartůněk, Ovčáček. Přihlíželo 150 diváků.

Milevsko: Lalák – Pich, Volf, Kotrba, Přibyl – Kortan (79. Kahoun), Hušek (15. Souček), Bártík, Bílý (63. F. Hadáček) – J. Hadáček (84. Samec) – Šťástka (69. Petřík).

Třebětice: Zejda – Havlík, Habr, Solař, R. Nehyba, Novák, Trávníček, Tříletý (53. Kelbler), Šimka (75. Švarc), Sussenbek, F. Nehyba (82. Gall).

Hodnocení trenéra Tomáše Smrčiny
Je vidět, že jsou kluci v pohodě, měli jsme dobrý nástup a 15–20 minut jsme zachytili dobře. Pak si kluci začali trochu myslet, že to půjde samo, a že budeme jenom dávat dlouhé míče za obranu a chodit sami na brankáře. Trošku jsme se uspokojili, dostali gól na 1:2 a konec první půle byl takový nijaký. Ale je vidět, že jsou kluci v pohodě, něco jsme si řekli v kabině, drželi jsme míč na zemi a hru kontrolovali. Hráli jsme více přes kraje než prostředkem a soupeř už neměl žádnou šanci. Jsem spokojený, jen doufám, že Honza Hušek bude v pohodě. Proti Rudolfovu stejně neměl být k dispozici, tak pak už třeba bude v pořádku a nebude to nic vážného. Když odešel, bylo znát, tak nám jeho klid v záloze chvíli chyběl.