MILEVSKO – Zápas o první místo ovládli fotbalisté Milevska a posunuli se na první místo v kraji! Dnešní šlágr devátého kola nejvyšší krajské soutěže se hrál v Milevsku, kam k zápasu dvou ambiciózních celků ze špičky tabulky dorazily Strakonice. Před zápasem se oba týmy dělily o druhé místo, a protože dopoledne vedoucí Roudné jen remizovalo v Třeboni, tak bylo jasné, že pokud jeden z týmů bude brát tři body, vyhoupne se na samý vrchol soutěže. To se podařilo Milevsku, které vyhrálo naprosto zaslouženě 3:0. Fotbalisté Milevska se po devátém kole vyhoupli do čela tabulky s 18 body, což by po třech kolech, kdy vybojovali pouhé dva body proti papírově slabším celkům, čekal jen málokdo. Letošní čelo soutěže je ale velmi vyrovnané a týmy navzájem bodově ztrácejí.

V první půli domácí vzduchotechnici eliminovali všechny zbraně soupeře a hrálo se na jejich útočné polovině. Mnoho šancí si ještě nevytvořili, ale soustavnou převahou na míči se dostali až ke krásné vedoucí brance Huška – 1:0. Začátek druhé půle patřil Strakonicím, které zjednodušily hru a dostaly se i do šancí, ale Krejčímu a Uherovi v zakončení chyběla přesnost či větší důraz. Pak už se začala hra zase vyrovnávat.

Během poslední čtvrthodiny pak přidali domácí další dvě branky. Nejprve si strakonický Smola v 76. minutě vstřelil vlastní gól, když si po akci Toma Bílého smolně srazil do brány Součkův pas před bránu. Už na 3:0 mohl v 81. minutě zvýšit sám Bílý, pro kterého byl zápas jistě pikantní, protože ještě v minulé sezoně dával góly právě za Strakonice. Potvrdilo se ale nepsané pravidlo, že faulovaný hráč by penaltu neměl zahrávat a jeho bývalý spoluhráč Lukáš Lízal v brance Strakonic střelu kryl. To však Bílého nemuselo vůbec mrzet, protože hosté už se do šance nedostali a naopak v 83. minutě upravil na konečných 3:0 Ondřej Souček.

Výsledek rozdílem třídy byl pro Strakonické možná až příliš krutý, ale tři body brali domácí naprosto zaslouženě. Strakonice jsou na třetí pozici (16 bodů), ale odehrály o zápas méně. V příštím kole čeká vzduchotechniky další těžká zkouška na hřišti Olešníku (sobota, 16), Strakonice přivítají Rudolfov (neděle, 16).

FC ZVVZ Milevsko – FK Junior Strakonice 3:0

(1:0). Branky: 38. Hušek, 76. vlastní (Smola), 83. Souček. ŽK: 2–2 (Petřík, J. Hadáček – Lízal, Janoch). Rozhodčí: Kollmann – Kříž, Šťastný. DFA: Karel Němeček. Přihlíželo 200 diváků.

Milevsko: Lalák – Pich, Volf, Kotrba, Přibyl – Kortan (62. Souček), Hušek (86. Buriánek), Bártík, Bílý (83. Petřík) – J. Hadáček (88. Kahoun) – Šťástka (62. F. Hadáček).

Strakonice: Lízal – Zahrádka, Janoch, Kotrba (46. Zvonek), Smola – Kubeš, Míčka (79. Pomej), L. Bálek, Kloud (70. Stöger) – Uher – Krejčí.

Tomáš Smrčina, trenér Milevska: Myslím, že až na prvních 15 minut na začátku druhé půle jsme měli celý zápas pod kontrolou. Přežili jsme tam nějaké náznaky, když na nás soupeř nalezl. Jinak měl ale náš výkon velmi dobré parametry a vyhráli jsme zaslouženě. Věděli jsme, že Strakonice hrají z hodně hlubokého bloku a čekají na individuální akce, brejky nebo standardky, takže nás moc nepřekvapily. Důležité bylo, že jsme se ujali vedení už do přestávky, protože později už bychom se do nich možná dostávali hůř. Pak, když to soupeř otevřel, protože musel vyrovnat, tak to už je něco pro nás. Mohlo to být i 4:0, kdybychom uměli kopat penalty. Ale je to samozřejmě skvělý výsledek a jsme za něj moc rádi.