MILEVSKO – Zápas o pozice v tabulce zvládli za dva body. Starší žáci FC ZVVZ Milevsko v neděli doma přivítali Veselí nad Lužnicí, se kterým měli před zápasem shodně šest bodů. V zápase byli svěřenci trenéra Jordána lepší, ale dokázali si vytvořit pouze jednobrankový náskok Ferkem, další šance zůstaly trestuhodně nevyužity. Zrádný výsledek nakonec domácí neudrželi, když si brankář Kryštof Šimák vybral slabší chvilku v samém závěru po přímém kopu – 1:1. V následném penaltovém rozstřelu o druhý bonusový bod se ale stal okamžitě hrdinou, když předvedl málo vídaný kousek a chytil tři ze čtyř pokutových kopů Veselí. Druhý bod tak po průběhu utkání a počtu šancí zůstal zaslouženě doma.

Nyní tedy Milevsko svému nedělnímu soupeři o bod odskočilo a především ho čekají dva papírově slabší soupeři z posledních příček tabulky, na kterých právě Veselí své body uhrálo – Prachatice a Lokomotiva České Budějovice.

Příští víkend se doma představí dorostenci, kteří přivítají také Veselí nad Lužnicí – starší od 10 a mladší od 12.15 hodin.

Starší žáci: Milevsko – Veselí nad Lužnicí 2:1 na pen. (0:0). Branka: Ferko.
Mladší žáci: Milevsko – Veselí nad Lužnicí 4:0 (1:0). Branky: vlastní (Pršanec), Krištof, Klatovský, Šoule.
Starší dorost: Prachatice – Milevsko 4:1 (1:0). Branka: M. Novák.
Mladší dorost: Prachatice – Milevsko 6:0 (4:0).

Libor Šimák, trenér Milevska: „Dva body jsou pro nás spíš ztrátou, protože ve druhém poločase jsme Veselí skoro nepustili za půlku. Měli jednu střelu v závěru, která nám smolně skončila v bráně. Jinak ale s výkonem můžeme být spokojeni. Po první půli, která ještě za moc nestála, jsme na kluky trošku zvýšili hlas a zabralo to. Měli jsme pět vyložených šancí, bohužel jsme nepřidali další góly a pak se nám to vymstilo. Ale jsme rádi, že jsme to napravili aspoň při penaltách.“

Michal Němec, dnes se nám konečně podařilo plně bodovat na domácí půdě. Uf. Oproti předešlým zápasům kluci přistoupili k zápasu zodpovědneji a hlavně s chutí hrát a nebát se. Což byl náš cíl pro dnešní zápas. Bylo vidět,že se nebojíme hrát a dostáváme se do vyložených šancí. To,že je nedokážeme proměnit je věc druhá… Ale dnes musíme všechny pochválit za dobře zvládnutý zápas a nasazení. Příští zápas se pokusíme potvrdit body a předvedený výkon.