PROTIVÍN – V rámci 8. kola fotbalového krajského přeboru se v Protivíně hrálo v sobotu 28. září jedno z derby mužstev z píseckého okresu. Před úvodním hvizdem měli oba soupeři shodně po dvanácti bodech, ale hosté z Milevska zápas k dobru. Domácí se mohli chlubit v šesti předchozích duelech neporazitelností, o kterou však tentokrát přišli. Chyby v domácí obraně hosté potrestali půltuctem, který po hokejovém výsledku znamenal první, ale krutou porážku Protivína v sezoně.

FK Protivín – FC ZVVZ Milevsko 3:6 (2:4)
Branky: 14. Petr, 16. Zeman, 53. Jar. Vorel – 19. a 43. J. Hadáček, 3. Kortan, 10. Bílý, 57. Přibyl, 76. F. Hadáček
Rozhodčí: Šťastný – Boček, Kaštánek. ŽK: 1:1 (Říský – Volf). Přihlíželo 151 diváků
Protivín: Hanus – Zach, Z. Vorel, Říský, J. Vorel, Bečvář, Rauscher (84. Abatawa), Polanský, Zeman (72. Kozák), Petr (84. Štěpka), Čibera (17. Pícha)
Milevsko: Lalák – Pich, Volf, Kotrba, Přibyl – Šťástka (81. Buriánek), Bártík (55. Samec), Hušek, Kortan (60. F. Hadáček) – J. Hadáček, Bílý (80. Kahoun)
Kdo nestihl začátek utkání a zdržel se o dvacet minut, přišel hned o pět gólů. Mohlo se zdát, že světelná tabule je porouchaná, ale ta ukazovala přesně a potvrzovala realitu na hrací ploše.
Hosté šli do vedení už ve třetí minutě, když domácí váhali s rozehrávkou a Jakub Kortan tečovanou střelou otevřel skóre utkání. V 10. minutě vzduchotechnici rozebrali protivínskou obranu a Tom Bílý zblízka zvýšil na 0:2. To byl pro domácí začátek jako z černého snu. Jenže za šest minut už bylo vyrovnáno. Nejdříve po pohledné kombinaci uklidil míč k tyči střelou ze třinácti metrů Adam Petr. Za dvě minuty napřáhl ze třiceti metrů Tomáš Zeman a milevský gólman Lukáš Lalák jenom sledoval, jak míč končí v horním rohu jeho branky – 2:2. A gólové hody pokračovaly. Ještě do přestávky si Milevsko dvěma brankami Jaroslava Hadáčka vypracovalo znovu dvoubrankové vedení na 2:4.
Po přestávce se Protivínští nechtěli s nepříznivým stavem, který by znamenal první prohru v soutěži, smířit. Jakub Říský poslal centr do vápna volnému Jaromíru Vorlovi, který sám proti gólmanovi snížil kontaktním gólem na 3:4 a domácí byli stále ve hře. Jenom však čtyři minuty. Viktor Přibyl vrátil Milevsku dvougólové vedení a tým z města vzduchotechniky byl, stejně jako po většinu hrací doby, i v jejím závěru dominantní. Kalich hořkosti nechal domácím dopít do úplného dna Filip Hadáček, který završil jejich debakl gólem na konečných 3:6.

Trenér Milevska Tomáš Smrčina
Diváci z takového utkání musí být nadšení, my trenéři už o trochu méně. Ale měli jsme skvělý nástup do zápasu, nejen těmi góly, ale bylo nás plné hřiště a domácí s tím měli problémy. Po nenápadné akci jsme ale dostali kontaktní gól, soupeř chytil šanci a relativně rychle srovnal na 2:2. Pak se ale ukázal rozdíl mezi námi před rokem a teď. S kluky vůbec neotřáslo, že ztratili dvougólové vedení. Hráli jsme pořád stejně, do přestávky se vrátili do vedení a nakonec jsme celkem v poklidu vyhráli. Klíčový gól byl na 5:3, konec jsme zvládli zkušeně a utkání drželi ve svých rukou. Domácí prokázali obrovskou kvalitu dopředu, naopak dozadu tak dobře nehrají. My jsme o tom věděli a myslím, že se nám podařilo jejich slabších míst využít.