MILEVSKO – Podruhé v řadě s čistým kontem, tentokrát i za tři body. Fotbalisté Milevska v dnešní dohrávce 6. kola krajského přeboru proti Sezimově Ústí potvrdili, že mají nejlepší obranu soutěže a gólman Lalák stejně jako o víkendu s Roudným neinkasoval. Tentokrát se ale konečně výrazněji prosadili svěřenci trenéra Tomáše Smrčiny i na opačném konci hřiště a bylo z toho celkem poklidné vítězství 3:0. Domácí drželi otěže ve svých rukou a v první půli se ujali vedení brankou Jaroslava Hadáčka. Ani hosté se ale nevzdávali a dlouho zůstávali na dostřel jediné branky. Zápas definitivně zlomil až Huškův gól dvacet minut před koncem na 2:0, po kterém už hosté odpadli a Milevšťáci si vytvořili ještě několik dalších šancí.

Poslední gól přidal po pěkné akci Bílého po minutě na hřišti Miloš Kahoun, který střílel branky ještě na jaře v okresním přeboru za Branice a nyní zapsal svůj premiérový gól v nejvyšší krajské soutěži. „Je to skvělý pocit. Ani jsem nečekal, že budu někdy nastupovat za áčko. Když jsem přicházel z Branic, myslel jsem, že to bude vyloženě do béčka. Vyšší soutěž jsem si ale chtěl zkusit,“ přiznal Kahoun v pozápasovém hodnocení. Celý rozhovor přineseme v Milevských novinách.

V nekompletní tabulce jsou vzduchotechnici s dvanácti body šestí (3–3–1, skóre 12:5) a nyní je čeká okresní derby v Protivíně (sobota, 15). Dvanácté Sezimovo Ústí hostí od 16.30 hodin Třeboň.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Sokol Sezimovo Ústí 3:0

(1:0). Branky: 28. J. Hadáček, 73. Hušek, 81. Kahoun. Rozhodčí: Frček – Dunovský, Pravda. DFA: Petr Přibyl. ŽK: 1–2 (Kotrba – Neužil, Škarda). Přihlíželo 100 diváků.

Milevsko: Lalák – Souček (82. Samec), Volf, Kotrba, Přibyl – Kortan, Bártík, Hušek (84. Petřík), F. Hadáček (56. Bílý) – Šťástka (69. Pich), J. Hadáček (80. Kahoun).

Sezimovo Ústí: Kuník – Kupka, Trantýr, Škarda, Fišer – Pekař (61. Pajer), Staněk, Neužil, Balogh (66. Doubek) – Kabeš (79. Škrábek), Ott.