MILEVSKO – Koření fotbalu v podobě gólů se na Den fotbalu diváci nedočkali. Fotbalisté Milevska v sobotu hostili po dvou výhrách za sebou ve šlágru sedmého kola přeboru Malše Roudné. Vyrovnané utkání, ve kterém ani jeden tým především nechtěl udělat chybu, mohly vyhrát obě strany. Nakonec nebyl z bezgólové remízy ani nikdo zklamaný, ani nikdo neskákal radostí do vzduchu. Největší příležitost domácích měl ve 40. minutě Hušek, který z ideální pozice přestřelil. Na druhé straně už před ním třeba Navrátil hlavou netrefil bránu z malého vápna po centru aktivního Šrámka. Ve druhé půli se hrálo převážně na útočné polovině domácích. Milevšťáci drželi míč, měli herní převahu, ale v poslední třetině hřiště nebyli nebezpeční a do vážnějších šancí už se nedostávali. Na Den fotbalu, kdy byli pozváni do sportovního areálu i partneři a přátelé milevského fotbalu, se tak diváci gólu nedočkali a oba celky si rozdělily po bodu.

Milevsko má nejlepší obranu soutěže, inkasovalo pouze pět branek v šesti zápasech (bez úterní dohrávky) a gólman Lukáše Lalák zapsal s Roudným své druhé čisté konto. Problém je ale na útočné polovině hrací plochy.

Hned v úterý 24. září čeká Milevsko další domácí zápas. Od 16.30 hodin se bude po prohození pořadatelství dohrávat utkání z minulého víkendu, po kterém vzhledem k povodňové situaci Sezimovo Ústí nemá způsobilou hrací plochu.

FC ZVVZ Milevsko – TJ Malše Roudné 0:0

(0:0). Bez branek. ŽK: 0–1 (Míka). Rozhodčí: Dunovský – Frček, Brych. DFA: Michal Jodl. Přihlíželo 160 diváků.

Milevsko: Lalák – Souček, Volf, Kotrba, Přibyl – Kortan, Hušek, Bártík, F. Hadáček (86. Samec) – Bílý (67. Šťástka), J. Hadáček.

Malše Roudné: Hřebejk – Vogl, Frnoch, Míka, Vařil, Šrámek, Zachař, Zíka, Navrátil (86. Wohlgemuth), Benda (63. Jusufi), Vávra.

Trenér Milevska Tomáš Smrčina
Kdo by dal gól, asi už by vyhrál
Roudné bylo k poražení, ale na druhou stranu je potřeba říct, že i my jsme v první půli přežili dvě, tři ložené šance. Remíza je asi zasloužená, protože my jsme sice hráli, ale hosté byli nebezpečnější v poslední třetině hřiště, to hlavně pokud mluvím o té první půli. Po přestávce už jsme byli lepší a Roudné se více bránilo na vlastní polovině, ale trochu na nás bylo vidět, že jsme se báli riskantnějších věcí, abychom neudělali nějakou chybu. Ani hřiště tomu teď nenahrává, navíc jak se zápas vyvíjel, tak bylo jasné, že kdo by dal gól, asi už by vyhrál. Jsem tedy rád, že jsme aspoň neinkasovali a tohle udrželi, v obraně si počínáme dobře, ale pořád nám to drhne dopředu. Nejsme schopni dát gól ani si vytvořit více gólovek.